Finále světového poháru výsledky závod a celkové

Rok se s rokem sešel a máme tu výsledky z posledního finálového závodu světového poháru.

ELITE 26″ bral těsné vítězství 1. Jack Carthy (GBR), před 2. Valle (FRA) a 3. Noah Corona (FRA) … 35. Marek Pochtiol, 46. Lukáš Muller. Celkem startovalo 46 jezdců v kategorii.

ELITE 20″ opanoval premiérově v kariéře 1. Brja Conejos (ESP), před 2. Alejandro Montalvo (ESP) a 3. Ion Areitio (ESP) a udělali si vlastně takový malý Španělský mistrák. … 31. Tomáš Vepřek, 41. Petr Mokrý, 47. Jan Šmíd. Celkem startovalo 47 jezdců v kategorii.

WOMEN kategorii vyhrála 1. Vera Baron (ESP), před 2. Ninou Reichenbach (GER) a 3. Manon Basseville (FRA) … 8. Alžběta Pečínková. Celkem startovalo 18 jezdkyň.

Výsledky ke stažení: https://www.uci.org/trials/events/uci-trials-world-cup-2019 

Celkové výsledky světového poháru, aneb když je za poslední závod 2x více bodů:

ELITE 26″ – 1. Jack Carthy (GBR) / 2. Nicolas Valle (FRA) / 3. Vincent Hermance (FRA). Jack předvedl jasnou jízdu od prvního závodu do posledního. Co asi nepřekvapí je 5 francouzských jezdců v top 10 a to zde nejsou díky neúčasti na některých závodech jména jako bratři Coustellieři, Aurelien Fontenoy a další. V top 20 se neumístil žádný český jezdec. Ti nakonec skončili takto: 37. Lukáš Muller, 39. Marek Pochtiol, 55. Tomáš Eibl, 67. Tomáš Kočička. Celkem bodovalo ve světovém poháru 67 jezdců.

ELITE 20″ – 1. Borja Conejos (ESP) / 2. Alejandro Montalvo (ESP) / 3. Thomas Pechhacker (ESP). Vítězství v posledním závodě a dvojnásobek bodů znamenalo vítězství pro Borju Conejos ze Španělska. V první desítce je 5 Španělských jezdců, včetně legendárního Benita Rose. V top 20 také není žádný český jezdec. Jejich umístění v sezóně je následující: 42. Kolář Václav, 48. Tomáš Vepřek, 49. Jan Šmíd, 51. Petr Mokrý, 61. Marek Pochtiol. Celkem bodovalo 68 jezdců.

WOMEN – 1. Vera Baron (ESP) / 2. Nina Reichenbach (ESP) / 3. Manon Basseville (ESP). Bodová rošáda proběhla i v případě ženské kategorie, kdy vítězství putovalo opět do Španělska do rodiny Baronů. V ženské kategorii startovala pouze jedna naše jezdkyně, ale umístila se na krásném 4. místě. Celkem startovalo 21 jezdkyň.

cs Czech
X