Výsledky Mistrovství Evropy

Italské IL Ciocco – Lucca hostilo týden před světovým pohárem, závod Mistrovství Evropy, který odkryl karty současné formy pro nadcházející Mistrovství světa v Číně.

Kompletní výsledky naleznete zde: http://www.uec.ch/en/event/110/2019-uec-trials-european-championships

První 3 místa i umístění Českých jezdců vypadalo následovně:

ELITE 26″ – 1. Jack Carthy (GBR), 2. Nicolas Valle (FRA), 3. Sergi Llongueras (ESP) …………….. 31. Lukáš Muller, 32. Eibl Tomáš. Celkem v této nejobsazenější kategorii startovalo 32 jezdců a Jack Carthy zde potvrdil svou dominanci, stejně tak Nicolas Valle potvrdil, že mu jsou letos souzena druhá místa. Skvělý byl návrat Sergi Llonguerrase, který opět oživil většinou Francouzské finále a zvládl zároveň doléčit svá zranění z poranění válečnou municí.

ELITE 20″ – 1. Oswald Dominik (GER), 2. Alejandro Montalvo, 3. Thomas Pechhacker (AUT). Celkem startovalo 24 jezdců a kategorie byla bez České účasti. Dominik Oswald získal svůj druhý titul mistra Evropy a potvrdil svou vzrůstající formu. Byl také jediným jezdcem, který narušil nadvládu jezdců na kolech Crewkerz, kteří jinak brali všechna první místa. Vítězství to bylo doslova o branku a první tři místa byla neuvěřitelně vyrovnaná.

Junior 26″ – 1. Oliver Widmann (GER), 2. Vito Gonzales (SUI), 3. Daniel Baron (ESP) ……………… 7. Marek Pochtiol. Celkem startovalo 10 jezdců a i zde úřadovali Neměčtí jezdci, kteří se pomalu derou na první místo světových žebříčků ve všech kategoriích. Skromnost, skvělá práce vedení a předávání zkušeností od starších jezdců, kterých mají hromadu, s dobrým přístupem ke komunitě a kvalitním tréninkovým programem prostě fungují. Titul byl pro Olivera celkem jasnou záležitostí a už na 3-tí sekci dal jasně najevo, kdo bude mít dres mistra Evropy. Zajímavá je ale i dvojí účast Španělských jezdců ve finále.

Junior 20″ – 1. Charlie Rolls (GBR), 2. Toni Guillen (ESP), 3. Antonio Fraile (ESP) …………….. 10. Tomáš Vepřek, 16. Petr Mokrý. Celkem startovalo 20 jezdců. Druhý titul pro anglii a první větší úspěch kariéry zaznamenal Charlie Rolls, u kterého se jen čekalo, kdy to příjde. Finále bylo soubojem 2 Španělských jezdců vs 2 jezdci z Anglie.

Women – 1. Nina Reichenbach (GER), 2. Manon Basseville (FRA), 3. Vera Baron (ESP), 4. Alžběta Pečínková. Celkem startovalo 16 jezdkyň. Alžbětě Pečínkové uteklo finále opět o pomyslnou šipku, ale není pochyb, že první dvě místa byla tentokrát pevně v rukou soupeřek posledních let Niny a Manon, které obě předvedli skvělou jízdu.

Více informací na https://www.cioccobike.it/en/

cs Czech
X