UCI Trials World Youth Games 2015

Program letošních trialových Světových her mládeže je k dispozici na webových stránkách UCI. Konají se v termínu 31. 7. – 2. 8. v belgickém Aywaille.

 

Mistrovství světa mládeže do 16 let (World Youth Games) se koná již po šestnácté. Pořadatelství se letos ujala Belgie. Dějištěm závodu bude multifunkční sportovní areál na třídě Fair-Play (GPS 50°28’34.5″N 5°40’39.5″E) nedaleko centra města Aywaille.

 

Hry zahájí v souladu s novými pravidly UCI Trialu páteční soutěž národních týmů spolu se slavnostním galavečerem, v sobotu následují individuální semifinálové jízdy, neděle bude patřit finalistům.

 

Česká reprezentace bude určena na základě tří kvalifikačních závodů – Žďár nad Sázavou (30. 5.), Velká Bystřice u Olomouce (14. 6.) a Šiklův Mlýn poblíž Bystřice nad Pernštejnem (28. 6.).

 

V loňském roce se WYG zúčastnilo 11 mladých závodníků, Česká republika měla obsazeny všechny kategorie od poussinů až po kadety. Do finále se podařilo probojovat dvěma závodníkům: Bětka Pečínková získala 6. místo v kategorii girls a Petr Mokrý 9. místo v kategorii benjamin.

 

Více informací naleznete s blížím se termínem ZDE …

cs Czech
X